Blog

Een weerzien met Turkije

Een weerzien met Turkije

In 2016 was het de laatste keer dat ik in Turkije was met SNP . De reis ging langs de West Lycian Way, een historische route die ontwikkeld is tot lange-afstands-wandelpad van meer dan 400 kilometer. De SNP wandelreis is maar één week, en doet dus maar een klein stukje. Turkije was altijd een geliefde en populaire bestemming voor SNP klanten, en ook voor mij persoonlijk. Prachtig land, zeer aardige, gastvrije en hulpvaardige mensen. Ik ben er vrij veel geweest, en het reisde als reisleider altijd fijn, omdat ik ervaren had dat ik geholpen werd door lokale bewoners als er een probleem was. De politieke situatie zorgde ervoor dat de populariteit onder SNP klanten voor Turkije daalde, en de reizen naar Turkije werden niet meer geboekt. Dit jaar zijn er weer voor het eerst SNP-groepsreizen naar Turkije te boeken.
Ik vond en vind het een dilemma, want de politieke situatie is zeker niet verbeterd, en niet iedereen kan in dat land zijn wie hij/zij wil zijn.
Voor mij is vrijheid een groot goed.
Toch ga ik zelfs twee keer een SNP reis begeleiden in Turkije, begin september en net terug, en in oktober nog een keer. Het was er, net als 10 jaar geleden, zeer plezierig en gastvrij. Met een aantal accommodatie-houders had ik interessante gesprekken over de politieke situatie en hun hoop én vertrouwen dat het over vijf jaar anders zal zijn.

-