Vercors

Wandelen in de Vercors
Overdag met anderen aan het wandelen en daarbuiten trek je je eigen plan.
Hotel, gîte of op de camping? Omdat je dat voor deze dagen zelf regelt, kun je het precies zo organiseren zoals je het zelf prettig vindt.

De Franse Vercors is een gebied tegen de Franse Alpen met geweldige uitzichten. Er is een goede treinverbinding met de TGV naar Valence, waar je een auto kunt huren. Vanaf daar is het nog 1,5 uur rijden. Met de auto vanuit Nederland is het ongeveer 1000 km vanaf Utrecht.
Je wandelt over goed begaanbare en onderhouden, en vaak stenige paden door heuvel- tot bergachtig terrein.
De wandelingen zijn eenvoudig in te korten of te verlengen i.v.m. conditie, wensen en/of weersomstandigheden.
Je bent ook mijn gast. Ik heb een huis in Vassieux-en-Vercors en nodig je een aantal keren uit bij mij thuis; op de koffie/thee op dag 1, voor de lunch bij de Kroosjepruimenboom en op de laatste dag met een lokaal ‘hapje & drankje’.

Programma van dag tot dag
Dag 1
Op de koffie (of thee) bij Antje thuis en kennis maken met de andere deelnemers. Daarna een inloopwandeling naar Col Chiron, over de randen van het plateau en via Col de Vassieux weer naar mijn huis waar we een afsluitend drankje drinken.
Wandelduur: 12 km, 450m stijgen en dalen, ca. 6 uur.

Dag 2
We verzamelen vandaag bij Font d’Urle voor een prachtige wandeling over het Karstplateau met grillige vormen en diepe Dolines. Vanaf de rand heb je gedurende de hele wandeling een fantastisch uitzicht. Bij mooi weer kun je er regelmatig vale gieren zien. Je eigen meegebrachte lunch eten we onderweg bij een mooi uitzichtpunt op.
Wandelduur: 12-16 km, 300m stijgen en dalen, ca. 4-6 uur

Dag 3
De Vercors heeft in de tweede wereldoorlog een belangrijke rol gespeeld voor het Franse verzet; La Résistance. Dit speelde zich voor het grootste deel af rondom Vassieux-en-Vercors, en de musea hierover trekken veel bezoekers uit Frankrijk. Vanmorgen gaan we het museum in het dorp bezoeken.
‘s Middags ben je van harte welkom voor een lunch bij mij onder de Kroosjespruimenboom.
Je kunt vanaf het dorp Vassieux-en-Vercors mooi heen en terug wandelen.
Wandelduur: 2×5 km, 100m stijgen en dalen, ca 1,5 uur heen en terug.

Dag 4
Het prehistorisch museum is één van de musea in Vassieux-en- Vercors. De wandeling begint bij het museum. Je kunt het ’s morgens eventueel op eigen gelegenheid bezoeken, het is een mooi pand met bijzondere informatie over de prehistorie van dit gebied. Via het bos gaan we omhoog en lopen via de rand naar But Genix (1643m) en dalen vervolgens weer af via de refuge Vassieux.
Na de wandeling sluiten we deze 4-daagse bij mij thuis af met een lokaal ‘Vercors hapje & drankje’
Wandelduur: 12 – 16 km, 500m stijgen en dalen, ca. 4-6 uur

Suggesties voor accommodaties (2 hotels, 1 camping, 1 gîte.)
Auberge du Tétras Lyre in Vassieux-en-Vercors
Auberge Tétras Lyre is een prettig hotel, en naast de bakker, ligt midden in het dorp Vassieux-en-Vercors. De eigenaar, Franck, is tevens de kok en kookt heerlijke producten uit de streek.
Hotel Bellier in Chapelle-en-Vercors
Bij hotel Bellier in Chapelle-en-Vercors kun je mooi vertoeven onder de grote kastanjeboom op het terras, of badderen in een klein natuurbad in de tuin van het hotel. De vrolijk gekleurde luiken van het pand, dat eruit ziet als een Zwitserse chalet, zijn opvallend.
Camping les Pins in Vassieux-en-Vercors
Tussen het dorp Vassieux-en-Vercors en mijn huis ligt camping les Pins. Een kleine camping (met enkel sanitair) onder de dennenbomen en prachtig uitzicht op de Grand Veymont; de hoogste berg in dit gebied. Een heerlijke uitvalsbasis als je van kamperen houdt. Er is ook 1 eenvoudig houten vakantiehuisje te huren.
Les gîtes du Fouletier in Saint Agnan-en-Vercors
Een zeer sfeervolle en afgelegen locatie midden in de natuur tussen Agnan-en-Vercors en Chapelle-en-Vercors. Er zijn 3 opties; le pavillon voor 4/6 personen, le chalet voor 2 personen, le refuge voor 1/2 personen.

Groepsgrootte:
Minimaal 4 en maximaal 10.

Kosten voor deze wandeldagen:
Voor deze 4-daagse € 200 per persoon.
Inbegrepen: wandelbegeleiding, programma, museumbezoek in Vassieux en Vercors, organisatie, bij mij 1x op de koffie, 1x lunch onder de boom, afsluitend hapje & drankje bij mij thuis.
Niet inbegrepen: heen en terugreis, overnachting, diners, lunches, drankjes, persoonlijke uitgaven, verzekering.

< terug naar agenda